Boek(en)

Eén of twee boeken?

Nadat ik drie maal een wereldreis gemaakt had besloot ik in 2012 mijn vierde sabbatical te spenderen aan het schrijven van een boek. Dat werd Het Nieuwe Werken aan je pensioen en verscheen in 2013.

Daar kreeg ik de nodige publiciteit mee, maar het werd vooral gekocht door mensen uit de pensioenwereld. Terwijl het eigenlijk bedoeld was voor mensen die van reisverhalen houden. En omdat die laatste groep toch echt veel groter is dan die van pensioenmensen, heb ik de titel veranderd in Reis rond de wereld in je beste jaren.

Maar ook omdat de inhoud een update nodig had. Het bleek namelijk nog erger gesteld met ons pensioenstelsel dan ik in 2013 dacht. Iemand die al 25 jaar in de pensioenwereld werkte mailde dat hij het niet anders aan zijn dochter van 17 kon uitleggen dan dat “de oudere generatie steelt van de jongere”.

Het veranderen van de titel heeft gewerkt! Want opeens stond mijn boek op de derde plek in de ‘Top 10 reisverhalen voor thuis’ van Bol.com.

Ook het origineel heb ik direct geüpdate. Dus was ik opeens de schrijver van twee boeken! Alleen zijn ze inhoudelijk precies hetzelfde…

Waar te koop?

Zoals je dan zegt: ‘Bij de betere boekhandel’. Liefst een lokale boekhandel want die hebben het lastig zat. Uiteraard ook bij de bekende online verkoopkanalen. Maar als je het toch online wil bestellen, doe het dan bij YouBeDo. Dan gaat er een deel van de opbrengst naar een goed doel naar keuze.

‘Tweede scherm’

In mijn boek zie je op verschillende pagina’s een video icoontje. Het zogenaamde ‘tweede scherm’ wat destijds bij TV programma’s een begrip was. Op de pagina’s op deze site vindt je wat extra achtergrond informatie.

Reacties van lezers

Niets zo leuk als spontane e-mailtjes ontvangen van mensen die je boek gelezen hebben en die de moeite namen om in de pen te klimmen om te vertellen dat ze het leuk of inspirerend vonden. En dat geldt ook voor de reviews op boekensites.