Hoofdstuk 22

Tweede scherm behorend bij hoofdstuk 22

  • Pagina  261

Hier vind je de Global Aging preparedness Index vanhet CSIS, het Center for Strategic and International Studies (en hier de PDF). Duidelijk is dat Nederland hoog scoort op de hoogte van het pensioen dat uitgekeerd wordt, maar heel laag op fiscale houdbaarheid.

GAP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaand het percentage wat van de overheidsinkomsten aan de oude dag gespendeerd zal worden. Ook hier scoort Nederland laag. Of misschien kan ik beter zeggen: hoog!

gap2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pagina 273 (hoofdstuk 23!)

Onderstaande tabel toont aan in hoeverre ouderen in een land op hun familie kunnen terugvallen. Nederland staat hier op de laatste plaats. Wij nemen onze ouders niet in huis en plaatsen ze liever in een verzorgingstehuis. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit in Nederland vergoed wordt door de zorgverzekering, waar dit in andere landen niet zo is.

gap3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pagina 262

Hier de uitzending van Debat op 2, waarin Pieter Marres uitlegt hoe het Chileense stelsel werkt en waaruit blijkt dat de meerderheid van de jongeren een dergelijk stelsel zou prefereren. De pensioenfonds bestuurders vinden het (vanzelfsprekend) niets…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *