Hoofdstuk 17

Tweede scherm behorend bij hoofdstuk 17 

  • Pagina 195

Wat achtergrond informatie  over de oplichtpraktijken. Hier de oogst van een week lang gewoon wat krantenknipsels bewaren.

nepchina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je wordt werkelijk overal mee genept. Nep-nummerborden, nep-monniken, nep-slachtoffers en nep-medicijnen. In het geval van de nep medicijnen moet je maar hopen dat de nep ingrediënten niet schadelijk zijn en dat het placebo effect zijn werk nog een beetje doet. Maar dat een nep-arts levensgevaarlijk is lees je hier.

De nep ingrediënten in verschillende voedingsmiddelen zijn echter wel vaak schadelijk wat heeft geleid tot diverse schandalen, waarvan het babymelkschandaal wel het bekendste is en het ‘gutter-oil’ schandaal het wijdst verspreid. Dat is echt een enorme industrie geworden waarin duizenden mensen werkzaam zijn, ondanks het feit dat je er een levenslange gevangenisstraf voor kan krijgen. Hier een filmpje van deze ‘handel’: The Making Of ‘Gutter Oil’


Als we toch met viezigheid bezig zijn: Chinezen piesen en poepen inderdaad overal. Ze leren dat de kinderen al jong door ze gerust op de vloer van een vliegveld laten poepen. Zelfs als dat in Taiwan is. Maar volwassenen zijn zelf ook viespeuken. Men probeert er wel iets aan te doen, getuige dit tegeltje wat bij bij een urinoir tegenkwam:

pis china

 

 

 

 

 

Maar dat weerhoudt sommige Chinezen er niet van gewoon in het openbaar hun behoefte te doen, als ze zich onbespied wanen. Nu is dat lastig in China want er hangen werkelijk overal camera’s dus ongemerkt kan je dat nauwelijks doen. Toch probeert een enkeling het. En omdat meer en meer Chinezen zich hier ook aan gaan ergeren, worden deze daders tegenwoordig op Youpupe te kakken gezet, zoals deze man bij een geldautomaat. Ook de Shanghaiist nagelt deze piesers en poepers regelmatig aan de schandpaal, zoals deze vrouw die in een kledingzaak haar plas blijkbaar niet kon ophouden. En een vrouw die het op het perron van de metro deed haalde zelfs het nieuws. ‘Kijk mam, ik ben op TV’. Dat zal ze leren, die poepchinezen!

Nou -vooruit – ook nog maar wat foto’s. Chinezen zijn dan wel vies, maar er zijn ook veel indrukwekkende dingen te zien. Zoal uiteraard de Chinese muur. Ga daar alleen niet heen tijdens één van de Chinese vakantiedagen.

Oneindig en onvoorstelbaar groot en even indrukwekkend.
Oneindig en onvoorstelbaar groot en even indrukwekkend.

 

 

En natuurlijk wilde ik er zelf ook nog even op.
En natuurlijk wilde ik er zelf ook nog even op.
Pudong
Pudong
Zicht op 'The Bund', de 1,5 km lange wandelpromenade langs de rivier en één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad.
Zicht op ‘The Bund’, de 1,5 km lange wandelpromenade langs de rivier en één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad.
Zicht op Pudong vanaf the Bund. Twintig jaar geleden stond daar nog niets en lagen er nog rijstvelden. Nu staan er enkele van de hoogste gebouwen ter wereld.
Zicht op Pudong vanaf the Bund. Twintig jaar geleden stond daar nog niets en lagen er nog rijstvelden. Nu staan er enkele van de hoogste gebouwen ter wereld.
De op dat moment  - eind 2011 - twee hoogste gebouwen van de stad. Inmiddels is er al weer een derde naast komen te staan die nog hoger is.
De op dat moment – eind 2011 – twee hoogste gebouwen van de stad. Inmiddels is er al weer een derde naast komen te staan die nog hoger is.
En een fotootje vanaf het hoogste gebouw.
En een fotootje vanaf het hoogste gebouw.

Één reactie op “Hoofdstuk 17”

In het boek wordt veelvuldig verwezen naar het tweede scherm. Maar ik zie de laatste hoofdstukken die ik nu gelezen heb (17 en een paar terug) telkens wel verwijzingen in het boek, maar online zie ik geen foto’s of tekst. Er gaat dus iets goed mis….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *