Take a Break

de podcast

In deze podcast spreek ik, samen samen met Luuk Roks, verschillende mensen die een langere break namen om even iets heel anders te doen. Zoals de oceaan over steken, met hun gezin de wereld rondreizen of… een podcastserie maken!

Een pauze van vaak minimaal een paar maanden, soms een jaar. Alleen, met partner of met het hele gezin. Veel mensen dromen over zo’n break, maar zien (te) veel beren op de weg. Met deze podcast geven we ze een duwtje in de rug. En geven we in een aantal kortere ‘How to tussenpensioen’ afleveringen praktische tips. Hoeveel geld heb je ervoor nodig? Hoe zorg je ervoor dat je geld zo lang mogelijk meegaat? Hoe regel je het als je naar schoolgaande kinderen hebt? etc.

Afleveringen

Aflevering 1: Zeven maanden met je gezin op reis

In de eerste aflevering vertelt Freek ten Broeke hoe hij zijn reisbureau Multatuli Travel verkocht om 7 maanden met vrouw en twee kinderen een reis te maken die hen naar Amerika, Nieuw-Zeeland en diverse landen in Azië leidde. Zijn verhaal maakt ook pijnlijk duidelijk waarom je hier vooral niet mee moet wachten totdat je de pensioenleeftijd bereikt hebt.

Aflevering 2: Een jaar zeilen over de oceaan

In de tweede aflevering gaan Luuk en Sjaak aan boord (zie foto hierboven) bij Jojanneke Vellekoop (41), die op het punt staat om met haar vriend voor een jaar over de wereld te gaan zeilen. Tot vijf jaar geleden had ze nog nooit gezeild, ze is nog nooit de Noordzee overgestoken maar gaat nu de Atlantische oceaan oversteken. Onder het motto van ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’.

Aflevering 3: Huisje, boompje, solo op reis

In de derde aflevering spreken ze met Oliver van der Spek. Na 13 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben moest het roer om. Door een eerdere trip met de camper door Australië wist hij wat de heilzame werking van een lange break was en besloot in z’n eentje voor een klein half jaar naar Azië te gaan. Zijn partner vond het goed en Oliver kwam als sabbaticalcoach terug. Inmiddels is hij zzp’er en staat op een heel andere manier in het leven.

Tips: How to tussenpensioen?

In een aantal kortere afleveringen geven we praktische tips over hoe je jouw tussenpensioen fixt.