Over mij

Sjaak Zonneveld

Ik ben ondernemer, reiziger, schrijver, spreker, kitesurfer, snowboarder, levensgenieter en bedenker van de term tussenpensioen. Van origine kom ik uit de softwarewereld. Nadat ik driemaal een sabbatical genomen had schreef ik daar tijdens een vierde sabbatical een boek over.

Doordat ik me voor mijn boek in ons pensioenstelsel verdiepte kwam ik er achter dat het hopeloos verouderd, inflexibel en oneerlijk is. Na mijn boek werd ik plotseling uitgenodigd om te komen spreken op allerlei pensioen-events en werd ik gebombardeerd tot pensioenspecialist.

Mijn persoonlijke missie is ons pensioenstelsel te veranderen in een flexibeler, eerlijker en duurzamer stelsel. Waarbij het tussenpensioen ingeburgerd raakt en het ouderdomspensioen steeds minder belangrijk wordt. Niemand zou pensioneren als doel moeten hebben. En iedereen zou minstens eenmaal een tussenpensioen moeten nemen.

Een jaar na het verschijnen van mijn boek kwam ik in contact met de oprichters van BrightPensioen en sloot me bij hen aan. Met BrightPensioen helpen we mensen aan een duurzaam pensioen én aan een tussenpensioen.

Daarnaast geeft ik inspirerende, leuke lezingen en workshops over pensioen en tussenpensioen… 

Je kunt me boeken via de Speakers Academy, of Het Sprekershuysmaar je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Sjaak via sjaakz@gmail.com of telefonisch via 06-36571532.

Voorbeeld

Verslag van de Pensoenexpeditie, waar ik een workshop verzorgde:


Hier werd ik geïnterviewd door Janneke Willemsen voor het programma Geldzaken:

Presentator / scheidsrechter / organisator van het WK Pensioenstelsels tijdens de pensioenexpeditie 2015.